Σύνολο: 0.00

Αλόη Βέρα & Παρενέργειες

Η αλόη βέρα θα πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή καθώς μπορεί να υπάρχουν πιθανές παρενέργειες.

Το λάτεξ της αλόης – ο κίτρινος χυμός κοντά στην φλούδα – είναι το σημείο όπου υπάρχει ο περισσότερος κίνδυνος. Ωστόσο, κάποια συστατικά στο τζελ της αλόης μπορεί να είναι επιβλαβή για μερικούς ανθρώπους. Δοκιμάζετε πάντα μία μικρή ποσότητα για να είστε σίγουροι ότι δεν είστε αλλεργικοί στο φυτό.

Ορίστε μία λίστα με τις πιθανές παρενέργειες. Όταν αμφιβάλλετε, ρωτάτε πάντα τον γιατρό σας.

Η τακτική χρήση ολόκληρου του φύλλου – συμπεριλαμβανομένου του λάτεξ – μπορεί να μειώσει την ποσότητα καλίου στο σώμα. Οι ανισορροπίες ηλεκτρολυτών μπορούν να οδηγήσουν σε μυϊκή αδυναμία και καρδιακά προβλήματα. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας η κατανάλωση ενός γραμμαρίου λάτεξ αλόης για πολλές ημέρες μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Εάν το λάτεξ της αλόης χρησιμοποιείται παράλληλα με άλλα φάρμακα, η καθαρτική δράση μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα φαρμάκου που μπορεί να απορροφήσει το σώμα. Τα προϊόντα που περιέχουν το λάτεξ θα διεγείρουν εντερικές παθήσεις όπως η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα. Η υπερβολική χρήση λάτεξ αλόης μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα με νεφρικά προβλήματα.